ActualitateInternational

Ucraina: Pedofilii vor fi castrați chimic – 60m.ro

Distribuie acest articol!

    Pedofilii vor fi castrați chimic în Ucraina. Rada de la Kiev a aprobat un proiect de lege care prevede această pedeapsă pentru persoanele care au abuzat sexual copii.  Sunt vizați violatorii care au între 18 și 65 de ani. Cei sub 16 ani vor fi sancționați cu până la 5 ani de închisoare, scrie publika.md.

    Totodată, numele lor va fi trecut într-un registru care va putea fi accesat de întreaga populație. Oleh Liashko, liderul Partidului Radical din Ucraina: „Trebuie să introducem o pedeapsă mai dură pentru maniacii sexuali. Cel puțin 15 ani de închisoare fără drept de eliberare condiționată, iar când vor ieși din penitenciar să fie urmăriți îndeaproape de oamenii legii. Totodată, să avem un registru deschis al pedofililor, pe care fiecare părinte să îl poată accesa pe internet pentru a vedea cât pot fi de periculoși.”

    Proiectul era în discuție de doi ani, iar joi Parlamentul Ucrainei l-a votat cu o majoritate covârșitoare. Punctul pe “i” a fost pus de cazul unei fetițe de 11 ani care, luna trecută, a fost violată, apoi ucisă de un vecin.

    Oamenii, revoltați, au cerut autorităților să ia o atitudine. O inițiativă legislativă similară a fost propusă în România în 2018, însă a fost respinsă de Senat și de Camera Deputaților.


    Distribuie acest articol!