Actualitate

Un dezastru pentru România scos la iveală de Ludovic Orban: “M-am înțeles cu Florin Cîțu să ajungă Guvernator la BNR”

Ludovic Orban, actualul președinte al Partidului Național Liberal, scoate la iveală un aranjament făcut între el și premierul Florin Cîțu. La mijloc ar fi și Președintele României care între timp s-a răzgândit asupra viitorului premierului Florin Cîțu.

Orban susține că el ar fi câștigat alegerile interne din partid, iar Florin Cîțu ar fi ajuns Guvernator la BNR. O funcție foarte importantă pentru România ar fi ajuns în mâinile unui om care a fost dat afară de la ING pentru un atac speculativ asupra leului.

Ludovic Orban a explicat că exista o înţelegere ca el să rămână liderul PNL, iar Florin Cîţu să preia conducerea Băncii Naţionale a României.

”Din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanşat această competiţie pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am ştiut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute. Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui  Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de  firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat Orban.

Orban a mai adăugat că ”un personaj foarte important din România” s-a gândit să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedintele PNL.