Economie

Un startup din Cluj, care folosește inteligența artificială în medicină, primeşte 250.000 euro finanțare

Un startup clujean care dezvoltă tehnilogii de inteligență artificială pentru soluții medicale folosite inclusiv în terapia împotriva cancerului, a obținut o finanțare de capital de risc de 250.000 de euro de la un grup de investitori români.
Synaptiq a obținut investiția de la fondurile GapMinder VC (prin acceleratorul de business Techcelerator), Cleverage VC și de la doi angel investors, antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate.

Startup-ul s-a evidențiat în programul Advancing AI SEE dezvoltat de Techcelerator în parteneriat cu Google for Startups dedicat soluțiilor bazate pe inteligența artificială, prin produsul high tech și nevoia majoră pe care o adresează. Echipa Synaptiq a fost declarată câștigătoarea competiției Investors Days, eveniment derulat cu participarea notabilă a unor fonduri de investiții și investitori locali și internaționali reputați. Anterior, echipa Synaptiq a urmat sesiunile programului de accelerare, fiind asistată în demersul de investment readiness de echipa de experți a Techcelerator.

Mai multe AICI!

 » Aflați mai multe informații aici.