Actualitate

USR a prins gustul puterii sporite. Cătălin Drulă și Cristian Ghinea refuză să plece de la guvernare

Partenereul de coaliție USR-PLUS a cerut demisia premierului Florin Cîțu, în caz contrar, vor vota moțiunea de cenzură anunțată de partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Se pare că unii miniștri nu sunt de acord cu deciziile conducerii partidului, având în vedere că au declarat că nu vor să părăsească guvernul.


Miercuri seara, liderii USUR PLUS s-au reunit într-o ședință a Biroului Național, ședință în care au aflat că premierul Florin Cîțu a decis demiterea ministrului Justiției Stelian Ion. Dacă la începutul crizei politice de miercuri copreședintele Dacian Cioloș, dar și alți lideri ai partidului susțineau că miniștrii USR PLUS vor pleca din Guvern dacă părerea nu le este respectată, joi, părerile sunt diferite.

Surse din partid au declarat că miniștrii USR PLUS nu vor demisiona și că se va încerca forțarea schimbării premierului.

„Miniștrii nu demisionează de teamă că lasă țara pe mâna lui Cîțu”, spun surse din partid. Însă, motivul principal pentru care miniștrii USR PLUS nu pleacă din Cabinet ține de refuzul a cel puțin doi miniștri de a demisiona. Este vorba de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea și de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.