Actualitate

USR-PLUS în disoluție: Tudorache și Ghinea vor la guvernare

USR-PLUS are mari probleme în interiorul partidului. Europarlamentarul Dragoș Tudorache susține că nu vrea să iasă de la guvernare, problema fiind la Florin Cîțu. Liderul USRPLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că se va alia cu AUR pentru a depune moțiunea de cenzură. Ionuț Moșteanu spune că prioritatea zero este demiterea lui Florin Cîțu.

Sorin Grindeanu insistă că USRPLUS trebuie să voteze moțiunea PSD. George Simion anunță că a discutat cu ambele tabere și așteaptă semnăturile USRPLUS dacă sunt oameni serioși și chiar își doresc eliminarea lui Florin Cîțu din fruntea Guvernului României.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, dar și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, au susținut că nu vor să iasă de la guvernare, invocând motivul: “Nu lăsăm țara pe mână lui Florin Cîțu”

Dragoș Tudorache spune că actuala situație de pe scena politică poate fi descrisă drept “criză politică în deplinătatea ei”, provocată de premierul Florin Cîțu.

“Ne-am luat de la bani și justiție. Nu într-o logică de șantaj, una pentru cealaltă, așa cum vrea domnul Cîțu (și UDMR) să o prezinte publicului. (…) Considerăm că un program PNDL prin care se irosesc sume colosale fără niciun fel de control este o mită politică. Termenul de mită politică este dur, dar descrie realitatea. Nu putem face a treia oară același lucru pe care l-au făcut Elena Udrea și Liviu Dragnea și să sperăm că rezultatele vor fi diferite. Vom irosi 10 miliarde de euro de dragul alegerilor interne din PNL. Nu suntem dispuși să girăm așa ceva, indiferent de miza personală a domnului Cîțu. Si pe partea reformelor în justitie, cerem de săptămâni premierului să se implice pentru a găsi soluții la blocajele pe SIIJ sau pachetul legislativ pe justiție, fără nicio urmă de înțelegere sau asumare din partea sa”, afirmă Tudorache.