Opinii

Vasile Dîncu – despre acțiunile socialiștilor: “Românii nu pricep, interesul este partidul nostru PSD”

Liderul PSD, Vasile Dâncu, afirmă că românii nu pricep acțiunile lui Marcel Ciolacu deorece interesul este ”partidul nostru PSD”, după ce social democrații s-au aliat cu PNL pentru a bloca moțiunea de cenzură a AUR și USRPLUS încălcând ordinea constituțională.

PSD și PNL încearcă să blocheze supunerea la vot a moțiunii de cenzură prin contestarea la Curtea Constituțională. Liberalii au depus două contestații la CCR, una pe fond și una pe procedură, în speranța că vor amâna moțiunea de cenzură până la numirea lui Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL.

“Suntem în mijlocul unui vârtej așa, scandal politic care nu are sfârșit. Este un fel de spirală fără sfărșit și se trage de timp până la congresul domnului Cîțu. Chiar dacă guvernul domnului Cîțu nu va cădea până în congresul PNL, va cădea după congres așa încât liberalii care îl susțin acum se vor delimita de el după. Guvernul Cîțu nu va rezista la această presiune venită din partea tuturor. Acum situația lui Cîțu devine pentru noi un fel de obligație, un fel de presiune fundamentală, pe noi cei de la PSD care am ales să găsim o formulă de mijloc prin care să ne promovăm propriul nostru interes.

Nu vrem să facem interesul altor partide, nici al USR, nici al PNL. Aici era foarte greu de explicat, de ce noi am lipsit de la BPR. Dacă ne abțineam de la vot moțiunea ajungea în plen la vot pentru că se contorizează ca vot pentru. Dacă ajunge moțiunea AUR/USRPLUS la vot, noi o să o votăm.”, a declarat Vasile Dîncu la Goldfm, confirmând astfel blatul pe care îl au cu cei de la PNL.