Viceprimarul Constanţei, Florin Cocargeanu: „Am decis să nu mai plătim chirii de aproximativ 500.000 de euro pentru două sedii SPIT”

Viceprimarul Constanţei, Florin Cocargeanu: „Am decis să nu mai plătim chirii de aproximativ 500.000 de euro pentru două sedii SPIT”

Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, a transmis, joi, că odată cu mutarea sediului SPIT Constanța din clădirea de pe strada Sulmona, la sediul din incinta Tomis Mall, municipalitatea de la malul mării face o economie lunară de 13.500 de euro. Totodată, în urma acestui proiect iniţiat de USR Constanţa, instituția și-a putut reorganiza şi arhiva SPIT care era divizată în cadrul mai multor sedii ale administrației. În plus, cât de curând și sediul SPIT de pe Bulevardul Tomis va fi mutat pe strada Mercur nr. 10, într-o clădire administrată de RAEDPP, instituţie subordonată administraţiei publice locale.„Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus de la preluarea mandatului de viceprimar l-a reprezentat reducerea semnificativă a cheltuirii banului public și eficientizarea serviciilor din cadrul Primăriei ce revin în atribuțiile mele. În urma unei analize pe care am făcut-o, în decursul anului trecut am identificat că administrația locală cheltuia anual aproximativ 500.000 de euro din banii publici doar pentru chiriile a două sedii SPIT, cele de pe Str. Sulmona și Bd. Tomis. Imediat am căutat soluții pentru a schimba această situație. Astfel, am decis ca de la 1 ianuarie 2022 să nu mai prelungim contractul de închiriere pentru sediul de pe strada Sulmona, unde era plătită o chirie de 15.000 de euro lunar, și să relocăm Agenția fiscală și a Serviciului ce funcționau în spațiul respectiv. În aceste condiții, Agenția fiscală nr. 3 a fost mutată în sediul de pe str. Ștefan cel Mare, din centrul comercial Tomis Mall, unde în prezent este plătită o chirie lunară de numai 1.500 de euro”, a transmis viceprimarul Florin Cocargeanu, pe pagina sa de socializare.El a adăugat că o astfel de mutare a fost benefică deoarece prin acest mod s-au redus cheltuielile şi, în plus, a permis să fie reorganizată întreaga arhivă a SPIT. „Această mutare nu doar că a redus semnificativ cheltuielile,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!