Actualitate

VIDEO. Scandal la Primăria din Gropeni: Ciprian Ciubuc(AUR): “Primarul este în conflict de interese. Îi gonește pe fermieri pentru a le lua terenul”

Scandal de amploare la Primăria Gropeni, acolo unde primarul a interzis fermierilor să mai folosească pășunea comunală, fiind obligați să părăsească stâna și tot ce au construit din fondurile proprii. Deputatul AUR, Ciprian Ciubuc, este singurul care s-a sesizat și a participat alături de fermierii care au primit înștiințare de a părăsi pășunea comunală, la ultima ședință de Consiliu Local, în comuna Gropeni.

Ciprian Ciubuc: Domnul Dobrotă, am și eu o întrebare la dumneavoastră. Terenul ăsta este lângă terenul domnului primar?

Fermierul Dobrotă: DA!

Ciprian Ciubuc: Aveți cumva vreun interes domnule primar pentru terenul domnului Dobrotă?

Malinche Stan:  Și dacă aș avea un interes, nu aș avea dreptul?

Ciprian Ciubuc: Da, dar se numește conflict de interese. Dumneavoastră nu aveți dreptul. Sunteți într-o funcție publică și atât timp cât vă exercitați mandatul de primar nu puteți să folosiți funcția pe care o aveți în interesul dumneavoastră personal.

Malinche Stan: Nu folosesc nimic pentru că nu o iau eu personal, nici asta nu știți domnule deputat? Deci nu iau direct eu. Eu primar, nu îmi semnez eu. Ați înțeles? Ies din sfera incompatibilității. Găsesc soluția, dacă vreau!

Discuția devine și mai interesantă după ce unul din consilierii PNL admite că are contracte de lucrări cu Primăria Gropeni.

Ciprian Ciubuc: Aveți un contract de concesiune? De arendă?

Consilierul PNL Ioan Cireașă: Contract de lucrări cu Primăria.

N.r. În perioada 2019-2020, Primăria se pare că a încheiat un contract de deszăpezire și cu fiul lui Ioan Cireașă, care are o firma neînregistrată la Primăria Gropeni, dar cu sediul social pe raza comunei Gropeni

“Eu nu mă las până când acești oameni, care au 44 de vaci și 300 de oi, vor primi teren de la Primărie. Acești oameni, conform legii trebuie să primească teren, așa cum aveți fiecare. Dacă nu, nicio problemă! Eu am să înaintez un proiect de lege și acest teren o să treacă din nou în domeniul statului, în ADS(n.r. Agenția Domeniilor Statului), așa cum a fost inițial. Vă promit că eu nu mă las de acest lucru, până când acești oameni nu sunt îndreptățiți. Nu putem să ne batem joc de oamenii care produc pâine și mâncare”, a declarat deputatul AUR, Ciprian Ciubuc.