Actualitate

Vlad Voiculescu îl critică pe Florin Cîțu: “Cum să te afișezi lângă Piedone, un om condamnat la 8 ani și jumătate în dosarul Colectiv”

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății îl atacă pe premierul Florin Cîțu pentru afișarea în prima zi de școală alături de Cristian Popescu Piedone. Primarul Sectorului 5 al Capitalei este condamnat în primă instanță la 8 ani și jumătate în dosarul Colectiv, deși susține că este nevinovat.

”Aproape că nimic nu m-ar mai mira în ceea ce îl privește pe Florin Cîțu, și totuși… să apară astăzi la deschiderea anului școlar alături de un om condamnat la 8 ani și jumătate pentru cel mai tragic moment din istoria recentă a țării ăsteia este de necrezut. Mă întreb dacă printre elevii din curtea școlii aceleia erau rude sau prieteni ale celor 64 de tineri care și-au pierdut viața în Colectiv. Imposibil să nu fi fost.

Nu îmi face nicio plăcere să scriu despre omul ăsta. Simt de altfel că mă murdăresc scriind sau vorbind despre el. Am avut cândva încredere în el și să spun că am fost dezamăgit ar fi foarte puțin. O fac exact așa cum o făceam despre Dragnea, mă încearcă același sentiment de pericol pentru tot ce (am crezut eu că) au însemnat anii de proteste împotriva capturării statului român. Iar ceea ce a făcut astăzi îmi amintește de Octombrie 2017 când Dragnea și-a sărbătorit ziua de naștere în ziua comemorării Colectiv. La intrarea în restaurant, comentariul lui Florin Iordache a fost “asta e viața”.”, scrie Vlad Voiculescu.