Economie

Vodafone și Orange, oferanți într-o licitație a Armatei pentru o platformă multimedia

Vodafone România și Orange România au depus oferte la o licitație organizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru achiziționarea componentei software a proiectului “Eficientizarea și îmbunătățirea calității serviciilor oferite de rețeaua medicală militară prin crearea la nivel național a unui sistem integrat de comunicații, arhivare și prelucrare a investigațiilor medicale multimedia – MILMACS”.

Cu o durată de 6 luni, contractul a fost estimat la 85,34 milioane de lei, fără TVA.

CITEȘTE ȘI Sistemul IT care va elibera și digitaliza certificatele de naștere sau căsătorie mai întârzie un an

Proiectul MILMACS, în valoare de 148 milioane de lei, are ca obiectiv implementarea managementului imagisticii medicale de tip multimedia la nivelul tuturor spitalelor militare.

Obiectivele specifice proiectului sunt digitalizarea proceselor de preluare a imagisticii medicale, inclusiv transformarea acesteia în format standard actualizat, unificarea tuturor fișierelor multimedia ale unităților medicale militare, rezultate în urma investigațiilor medicale efectuate la nivelul fiecărui spital, prin crearea unei rețele la nivel național care să interconecteze toată aparatura medicală de investigație la un nod central și crearea unei baze de date medicale comune, precum și depozitarea în context operațional a conținutului multimedia preluat.

De asemenea, proiectul urmărește arhivarea fișierelor multimedia rezultate în urma investigațiilor medicale la care este supus pacientul de-a lungul timpului, crearea premiselor expunerii online a conținutului imagistic de către pacienți, în funcție de nevoile acestora (a doua opinie medicală etc.), implementarea proceselor specializate de management al ciclului de viață al imagisticii medicale (transfer,

 » Aflați mai multe informații aici.