Actualitate

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului – Klaus Iohannis tace mâlc despre oamenii care au murit din cauza incendiilor din spitale

Președintele României a ținut să transmită un mesaj cu ocazia ”Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului”. Klaus Iohannis tace mâlc despre oamenii care puteau fi tratați, dar au murit din cauza incendiilor din spitalele românești.

”Începând cu anul 2019, comunitatea internațională marchează, la data de 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Pe măsură ce pandemia se apropie de finalul celui de-al doilea an, impactul acesteia asupra grupurilor vulnerabile este unul semnificativ. Femeile și copiii nu fac excepție, fiind expuși riscului de infecție, dar și unei îngrijiri nesigure generate de întreruperea serviciilor de sănătate în context pandemic.

Astfel, campania din acest an, cu tema „Să vorbim deschis despre siguranța în serviciile de sănătate acordate mamei și noului-născut”, urmărește o creștere a gradului de informare și conștientizare globală cu privire la siguranța îngrijirii femeilor și a nou-născuților, precum și promovarea de acțiuni destinate reducerii riscurilor evitabile actului medical asociat.

Și în acest an, Administrația Prezidențială se alătură acestei inițiative, prin iluminarea Palatului Cotroceni, în portocaliu, vineri, 17 septembrie 2021, începând cu ora 20:00.”, scrie Klaus Iohannis.