Economie

Ce pot avea în comun antreprenorii din Horeca cu cei din domeniul Pharma?

HoReCa și Pharma sunt două domenii distincte, cu foarte puține lucruri în comun, absolut contextuale. Totuși, un lucru le aduce împreună. Iar acest lucru este… inoxul.
Lucrurile încep să se lege dacă se menționează calitățile inoxului (oțelului inoxidabil). Acesta este curat, se poate igieniza ușor și are inclusiv proprietăți antiseptice. Nu este de mirare că se regăsește sub formă de cărucioare de inox atât în industria alimentară atât de întrepătrunsă cu HoReCa, cât și în industria farmaceutică, unde produsele farmaceutice nu trebuie să contamineze spațiul și nu trebuie nici să fie contaminate.

Nu numai aceste obiecte de inox pe roți sunt văzute sub o formă sau alta și în domeniul alimentar, și în domeniul farmaceutic. Zonele frigorifice, de depozitare și instrumentele specifice de lucru sunt create tot cu ajutorul inoxului: din table de inox, țevi de inox și așa mai departe.

Inoxul, prezent în multe forme
Toate aceste confecții de mai sus sunt obținute sau pregătite ori optimizate în funcție de nevoia particulară de utilizare trecând prin procesul de debitare laser. O debitare a țevilor, a barelor sau a foilor de tablă atât de precisă încât piesa respectivă ajunge fix la dimensiunile dorite.

Ulterior se poate și suda, nu cu puncte, ci într-un mod mult mai performant, pentru a putea fi confecționate multiplele elemente necesare în hoteluri pe partea de bucătărie și servire a meniurilor, în restaurante, de asemenea, dar și în farmacii pentru dotarea punctelor de vânzare, a depozitelor – poate chiar și a laboratoarelor farmaceutice.

Însă ce văd oamenii destul de des sunt aceste carucioare inox atât de variate încât trebuie să fi fost customizate, făcute după specificul clientului care le-a comandat și, bineînțeles, după specificul de utilizare.

Important este și că inoxul este sablat (curățat mecanic la nivel industrial),

 » Aflați mai multe informații aici.