Economie

Cea mai mare rețea educațională, de școli și gradinite bilingve K-12, va inaugura anul viitor la Cluj-Napoca, prima sa școală elementară din România

Maple Bear CEE devine partner vantage capital și anunță un program de investiții de 100 milioane de euro pentru extinderea rețelei de francize din domeniul educațional din Europa centrală și de est.
Maple Bear, cea mai mare rețea educațională de școli și grădinițe bilingve K-12 (grădiniță + clasele 1-12), în sistem de franciză, anunță semnarea unui parteneriat cu Vantage Capital și atragerea unui budget de 100 milioane de euro pentru finanțarea extinderii numărului de unități deținute în Europa Centrală și de Est. Compania a intrat în această regiune în urmă cu patru ani. În Romania parteneriatul cu Vantage va contribui la accelerarea procesului de deschidere de noi grădinițe și școli, atrăgând un număr important de investitori serioși în rețeaua de școli francizate Maple Bear, potrivit unui comunicat de presă transmis ZIUA DE CLUJ.

Maple Bear este o marcă premium, care oferă partenerilor săi metodologia și strategiile de predare canadiene, folosind curriculum-ul local și cel canadian, în conformitate cu reglementările educaționale locale. Compania deține o rețea de 570 de grădinițe, școli primare, școli gimnaziale și licee în sistemul de franciză Maple Bear, în peste 30 de țări. În Europa Centrală și de Est, rețeaua este formată din10 grădinițe și școli, operaționale sau în curs de implementare, pe piețele din România, Bulgaria, Serbia, Albania și Ucraina. Parteneriatul cu Vantage Capital permite extinderea acestei rețele, în următorii 10 ani, cu 200 de școli noi, care vor amplasate în 22 de țări diferite.

În România, din rețeaua Maple Bear fac parte actualmente două grădinițe în Cluj-Napoca. Planurile pe termen scurt prevăd inaugurarea a alte două grădinițe în Cluj-Napoca și Craiova, până la începutul următorului an școlar, iar anul viitor, inaugurarea primei școli elementare, la Cluj-Napoca.

Programul de investiții Vantage în Maple Bear Central & Eastern Europe va avea patru componente:

o investiție de capital la nivelul sediului regional pentru a finanța recrutarea a până la 70 de noi colaboratori,

 » Aflați mai multe informații aici.