Social

TOP 3 activități de făcut în timpul liber care îți aduc beneficii (P)

Te-ai săturat să îți petreci tot timpul liber pe canapea, scrollând pe telefon sau urmărind diferite emisiuni la televizor, iar la final să simți că pierzi timpul?Ei bine, acestea nu trebuie evitate dacă îți produc o stare de bine, însă în timpul tău liber este recomandat să introduci și activități de pe urma cărora înveți ceva util, simți că te dezvolți și îți aduc un echilibru în viață.

Iată 3 propuneri de activități care te vor relaxa, dar te vor face să simți că ai făcut și ceva benefic pentru tine:

Activitatea fizică

Găsește activități care îți pun corpul în mișcare, prin care îl antrenezi puțin. Nu este neapărat nevoie să mergi la sală și să te antrenezi două ore, dacă simți că acest lucru nu este potrivit pentru tine. Există o mulțime de variante, poți să-ți scoți bicicleta la o tură, îți poți încerca noii adidași la o sesiune de alergare, inițiezi o plimbare de 30 minute cu iubitul tău, iar lista poate continua. De asemenea, poți să-ți pui corpul în mișcare și acasă, unde dansezi și cânți pe melodiile tale preferate sau faci 15 minute de exerciții fizice.
Cu siguranță, activitatea fizică îți va aduce beneficii sănătății, dar și aspectului tău fizic și îți va crea o stare de bine, deoarece prin mișcare se secretă serotonina, cunoscut și sub numele de „hormonul fericirii“.

Cititul

Probabil de mic ți s-a spus cât este de important cititul pentru mintea și dezvoltarea ta, iar acest fapt este un adevăr pur. La școală erai obligat să citești cărți care, poate, nu erau pe placul tău, motiv pentru care ai început să percepi această activitate ca fiind plictisitoare și ceva ce ai fi evitat să faci. Ei bine, o propunere interesantă ar fi să treci peste percepția că cititul este o activitate plictisitoare,

 » Aflați mai multe informații aici.