Social

Cel mai bogat român a murit în accidentul de avion din Italia. Avere de miliarde euro

Dan Petrescu, miliardar despre care Ion Ţiriac declara că este cu adevărat cel mai bogat dintre români, ar fi murit duminică în accidentul aviatic de la Milano.Dan Petrescu ar fi murit duminică în accidentul aviatic din Milano alături de soţia sa, fiul lor de 30 de ani care pilota aeronava şi alţi cinci prieten, potrivit adevarul.ro, care citează corriere.it.

Informaţia nu a fost încă confirmată de autorităţile române. Dan Petrescu care îşi făcuse cea mai mare parte din avere din imobiliare este deţinătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro.  

Dan Petrescu, “miliardarul din umbră” a fost chiar partenerul de afaceri al lui Ţiriac imediat după Revoluţie, când au adus Metro în România.

Dan Petrescu a părăsit România în timpul regimului comunist şi s-ar fi întors în ţară din Germania (al cărei cetăţean şi este) imediat după 1989, când ar fi început un parteneriat cu Ion Ţiriac. El a fost implicat atât în sectorul auto (din care s-ar fi retras între timp), cât şi în cel imobiliar.   În 2018, acesta deţinea circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan şi la fel ca Popoviciu, Dimofte şi alţi multi-milionari români. Dan Petrescu locuia la acea vreme în Monaco, conform Capital.ro.   Avionul fusese achiziţionat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. Aeroonava a părăsit România pe 30 septembrie, conform înregistrărilor oficiale.

 » Aflați mai multe informații aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *