Politica

Dan Tanasă(AUR) – Domnule premier Florin Cîțu, găsim și noi bani pentru plata burselor elevilor români din Ucraina?

Prim-ministrul Florin Cîțu pare că găsește întotdeauna bani pentru interesele partidului, dar niciodată pentru lucrurile care contează. Şcolile româneşti din Ucraina atrag tot mai mulţi elevi datorită burselor oferite de guvernul de la Bucureşti. Din 2018, fiecare elev primeşte o bursă anuală de 200 de euro în cadrul unui program menit să încurajeze păstrarea identităţii lingvistice a românilor din afara graniţelor.

Această bursă s-a oprit brusc din cauza guvernului din România, iar Dan Tanasă, deputat AUR, atrage atenția prim-ministrului Florin Cîțu, deoarece pare să îngreuneze viața elevilor școlilor românești din Ucraina prin neplata burselor.

“Am fost înștiințați de mediul asociativ românesc din Ucraina că până la această dată, nu au fost semnate contracte de finanțare de Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul Românilor de Pretutindeni și nu s-a achitat nimic pentru proiectele finanțate anul acesta. De asemenea, elevii din școlile cu predare în limba română din clasele 1-4, nu au primit bursele pentru anul școlar trecut 2020-2021.  

Având în vedere îngreunarea situației produsă de această întârziere vă rog să ne precizați:

  1. Când veți semna contractele de finanțare nerambursabilă pentru proiectele depuse de mediul asociativ românesc din Ucraina? 
  2. Când se vor finanța proiectele eligibile, derulate în acest an în Ucraina? 
  3. Când vor primi bursele, elevii școlilor românești din Ucraina?, scrie Dan Tanasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *