Dănuț Aelenei(AUR) – către guvernanți: “Apucați-vă de bugetul pe 2022, pentru că deja ați încălcat legea și ați distrus țara! Opriți-vă să o distrugeți și în 2022”

Dănuț Aelenei, deputat AUR în Parlamentul României, a avut o intervenție în care îi critică pe guvernanți pentru lipsa unui buget al țării pe anul 2022. La momentul actual, trebuia ca proiectul să fie măcar în primă lectură la Guvern până la 30 septembrie.

“Suntem în prezent sub efectul a trei crize: economică, politică și sanitară. Efectele le resimțim cu toții, inflația s-a urcat pe pereți – ne speriam de procentul de 5% și acum a sărit de 6,3%. Scumpiri, pe toate planurile, în toate magazinele. 

Pe acest fond, al unui continuu război, politic, economic, social și sanitar, vă aduc aminte că ne scapă un detaliu extrem de important: bugetul de stat pentru anul viitor! În conformitate cu prevederile Legii nr. 500/2002, privind Finanțele Publice, Ministerul Finanțelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite și a bugetului propriu, întocmește proiectele legilor bugetare și proiectele bugetelor, pe care le depune la Guvern pentru prima lectură, până la data de 30 septembrie a fiecărui an.

La momentul la care vă explic acestea, trebuia ca proiectul să fie măcar în primă lectură la Guvern până la 30 septembrie. S-a întâmplat acest lucru? Evident că NU!

Premierul demis Florin Cîțu a avut grijă să își numească un prieten la Ministerul Finanțelor, doar pentru a controla ministerul. Nici vorbă de buget național, nici vorbă de interes național! Domnul ministru Dan Vîlceanu ne spune cum va taxa el diverse categorii profesionale în următoarea perioadă, dar nimic concret legat de vreun plan bugetar!“, spune deputatul AUR.

“Ce facem cu bugetul țării pentru 2022? O facem iar cu asumare? Și asumare din partea cui? Pentru că avem un guvern demis. 

Partidul AUR nu poate fi părtaș la acest dezastru național și eu, Dănuț AELENEI, deputat AUR de Constanța, transmit foarte clar: „Apucați-vă de bugetul pe 2022, pentru că deja ați încălcat legea și ați distrus țara! Opriți-vă să o distrugeți și în 2022!”, încheie Dănuț Aelenei, deputat din partea Alianței pentru Unirea Românilor.

Distribuie acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *