Politica

Dumitru-Viorel Focșa(AUR) – În alte state, covid-19 a fost tratat cu Remdesivir și Favipiravir. De ce lipsesc aceste medicamente de pe piața românească?”

Pandemia a scăpat de sub control în România, iar autoritățile s-au arătat neputincioase în fața valului patru. Având în vedere că cifrele campaniei de vaccinare sunt foarte mici, iar românii nu au încredere în autorități, avem nevoie și de alte tratamente pentru combaterea coronavirusului.

“Pe parcursul anului 2020, înainte de apariția vaccinului anti-Covid achiziționat de România de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson, o serie de state ale lumii au tratat infecția cu Remdesivir, Favipiravir și anticorpi monoclonali.

În acest conext, vă rog să îmi comunicați câte doze de Remdesivir, Favipiravir și anticorpi monoclonali a achiziționat țara noastră de la debutul pandemiei și până în prezent, cât a plătit statul român pentru fiecare dintre cele trei componente și unde au fost acestea distribuite. 

De asemenea, vă solicit să îmi spuneți de ce, nici până astăzi, producția de peste 1 milion de tablete de Favipiravir a Terapiei Cluj nu a ajuns pe piața medicală românească.”, spune Dumitru-Viorel Focșa, deputat AUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *