Politica

Gianina Șerban(AUR) – către ministrul Mediului: “Ce măsuri ați luat pentru deversările ilegale din județul Ilfov?”

Întrucât sistemul de canalizare al localităților din județul Ilfov nu este dezvoltat și pregătit pentru vremurile actuale, ținând cont și de dezvoltarea rapidă a acestora, mulți dintre locuitori sunt nevoiți să își facă propria canalizare, racordată la o fosă. Mentenanța și curățarea acestor fose este realizată de anumite firme cu ajutorul vidanjelor, ca mai apoi conținutul acestora să fie deversat ilegal în râuri, lacuri sau pe terenurile din apropierea locuințelor.

Gianina Șerban, deputat AUR, a adresat o întrebare ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a cunoaște măsurile care s-au luat pentru a stopa acest fenomen, dar și câte astfel de fapte au fost stopate.

“Vă adresez această întrebare în calitate de cetățean român, locuitor al orașului Bragadiru, deputat ales în circumscripția electorală Ilfov și membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, referitoare la poluarea masivă cu care se confruntă județul Ilfov în privința deșeurilor aruncate la întâmplare dar și a deversărilor ilegale, colectate din fosele gospodăriilor.

Încărcătura microbiană este un real pericol pentru faună și floră, sănătatea oamenilor și chiar siguranța națională, în cazul râurilor contaminate care alimentează localitățile cu apă.

Există nenumărate situații în care aceste fapte au fost comise fără ca autoritățile să ia măsuri în acest sens. 

Așadar, domnule ministru, doresc să îmi transmiteți următoarele:

1) Ce măsuri ați luat pentru a stopa acest fenomen des întâlnit în județul Ilfov?

2) Câte astfel de fapte au fost stopate în mandatul dumneavoastră?”, spune Gianina Șerban, deputat AUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *