Interviu cu „gust”: Chef Gabriel Macavei dezvăluie rețeta succesului la restaurantul Casa Boema din Cluj

Interviu cu „gust”: Chef Gabriel Macavei dezvăluie rețeta succesului la restaurantul Casa Boema din Cluj

Casa Boema s-a impus ca unul dintre cele mai bune restaurante din Cluj-Napoca. Cu o locație centrală, aproape de Piața Unirii, dar totuși pe o străduță ferită de gălăgia și agitația orașului, Casa Boema oferă o experiență culinară de neuitat, fie că ești un gurmand desăvârșit sau doar un amator de mâncăre gustoasă și de servicii ireproșabile.
ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu „magicianul” din spatele meniului de la Casa Boema, chef Gabriel Macavei.

Reporter: Într-un peisaj gastronomic clujean extrem de diversificat, care este conceptul cu care Restaurantul Casa Boema se prezintă gurmanzilor? 

Chef Gabriel Macavei: În primul rând, clădirea de patrimoniu național și grădina de vară sunt două dintre cele mai reprezentative aspecte pentru noi ca și restaurant. Atât design-ul restaurantului, sala de evenimente de la interior, cât și grădina, toate sunt concepute și prezintă un aspect care îmbie orice oaspete care ne trece pragul să simtă această atmosferă boemă, cu care ne mândrim, deoarece, până la urmă, de acolo vine și numele, și clădirea, și tot ce ne înconjoară.

Reporter: Casa Boema este unul dintre cele 18 restaurante din Cluj recomandate de celebrul ghid Gault & Millau, care spune despre meniu că „urmează tiparul – tușe moderne, ingrediente locale”. Cum ai descrie tu acest meniu?

Chef Gabriel Macavei: Într-adevăr, meniul pe care îl servim este unul modern, internațional, bazat pe produse de sezon și locale unde regăsim influențe predominant mediteraneene și euro-asiatice, dar, bineînțeles, și ingrediente, preparate și rețete locale. Ce ne diferențiază și ne ajută să punem în evidență aceste produse locale este noul meniu pe care îl prezentăm clienților și care nu mai este unul printat, ci se regăsește online pe bază de cod QR. Practicăm acest sistem de un an și jumătate, iar asta ne oferă posibilitatea de a fi foarte flexibili cu preparatele pe care le servim,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!