Social

Mare parte din durerile de cot sunt provocate de activitatea de la locul de muncă

Daniel Cristescu, 52 ani, Iași: ”Am aproape un an de zile de când mă doare cotul drept. La început durerea a fost suportabilă. Dar, de la zi la zi, este tot mai intensă și o simt ca pe o arsură puternică în zona cotului. Am momente când, din cauza durerii, nu pot ține în mână nici măcar ceașca cu cafea. Dacă vreți să mă credeți, mă doare cotul, cu tot cu antebraț, și când dau mâna cu cineva. Însă, cel mai greu pentru mine este că nu mai pot munci la fel ca înainte. Eu sunt zugrav și nu mai pot să ridic mâna, să o îndoi; pur și simplu nu mai pot lucra. Mi-am dat cu tot felul de creme, dar durerea persistă, chiar dacă pentru moment se ameliorează. De aceea, vă rog foarte mult să mă sfătuiți ce pot face ca să pot lucra ca înainte și să am și eu o viață normală”.Dr. Mariana Pricop, Medic specialist reumatologie, recuperare, medicină fizică și balneologie, Redhospital Sf. Sava, Iași:

”Durerea la nivelul cotului poate fi cauzată de o leziune la nivelul articulației cotului, ligamentelor, tendoanelor, mușchilor sau oaselor. Afectarea cotului poate fi provocată de leziuni ale cartilajului, bursita olecraniană, fracturi sau luxații ale cotului, epicondilita medială (cotul jucătorului de golf), osteoartrită, boli inflamatorii (artrita reumatoidă), artropatie psoriazică, spondilartropatii, LES, afecțiuni ale nervilor, epicondilită laterală (cotul jucatorului de tenis).

Cel mai frecvent apare uzura tendoanelor, în special al celui comun al extensorilor, suferința purtând numele de epicondilită laterală. Majoritatea durerilor de cot  apar prin uzura articulațiilor cauzată de îmbătrânire sau de mișcările repetitive, de suprasolicitarea din timpul sportului, activității fizice sau sarcinilor fizice de la locul de muncă (așa cum se întâmplă în cazul dumneavoastră, ca zugrav).

Ca urmare a suprasolicitării pot apărea rupturi la nivelul tendoanelor.

 » Aflați mai multe informații aici.