Economie

Raisa Enachi (AUR): “Ministrul Educației trebuie să ia măsuri în contextul în care mai bine de un milion de elevi nu au avut acces la predarea online”

Raisa Enachi, deputat din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor, atrage atenția asupra unor lipsuri mari în sistemul de învățământ românesc. Predarea orelor în regim on-line a generat o mulțime de întrebări, a dezvăluit o serie întreagă de neajunsuri și chiar a reușit să creeze ample dispute în societate.

“Una dintre marile probleme a rămas aceea că nu toate școlile din localități au o conexiune stabilă și un internet rapid. Acest lucru creează așa-numitul decalaj digital, care trebuie eliminat cât mai repede posibil. În al doilea rând, criza a arătat că problemele de formare și formare avansată a cadrelor didactice vin din nou în prim plan. Pentru a face acest lucru, este necesar să se schimbe semnificativ sistemul de formare avansată pentru profesori, făcându-l cel mai important conținut pentru învățarea profesorilor cum să lucreze cu resurse educaționale digitale și să îi orienteze în mediul educațional digital. Alfabetizarea digitală este cea mai importantă problemă de pe agenda noastră educațională de astăzi! 

În acesta perioadă, comunitatea părinților și nu numai pare împărțită în două grupuri: pe de o parte, avem o mulțumire că există un sistem care ”merge și așa”, pe de altă parte să poate vorbi nu numai de ratarea unei generații, ci chiar despre apariția unui adevărat proces de ”subeducare”.

În contextul în care mai bine de un milion de elevi nu au avut acces la mediul online, vă rog să-mi specificați, domnule ministru, cum apreciați această situație, și ce măsuri veți lua în perioada imediat următoare?, spune Raisa Enachi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *