Raisa Enachi (AUR) solicită explicații de la Alexandru Rafila: „Orașul Murgeni are în dotare doar o ambulanță care deservește toată populația orașului și comunelor învecinate”

Orașul Murgeni are în dotare doar o ambulanță care deservește toată populația orașului și comunelor învecinate, întrucât cea mai apropiată unitate sanitară este situată la 37 de kilometri. Problema a fost semnalată de deputatul AUR de Vaslui, Raisa Enachi, care a expediat o interpelare în adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit parlamentarului AUR, cetățenii așteaptă soluții, nu răspunsuri în limbaj de lemn, conform răspunsului primit de la secretarul de stat din cadrul ministerului sănătății. În acest sens, Enachi i-a cerut lui Rafila să ajute cetățenii acestui oraș și din comunele învecinate.

„Referitor la întrebarea din 19 iulie 2021, nr. 2044A adresată fostului ministru al sănătății Doamna Ioana Mihăilă, la care am primit un răspuns cu mare întârziere și general abordat în data de 8 septembrie 2021, nr. 6317.

Nu am întrebat despre istoria unui spital din orașul Murgeni, ci care sunt soluțiile, astăzi, pentru a fi deschisă o secție de interne și o secție de pediatrie pentru toți locuitorii orașului Murgeni cât și pentru cei din comunele învecinate.

Cetățenii așteaptă soluții nu răspunsuri în limbaj de lemn, conform răspunsului primit de la secretarul de stat din cadrul ministerului sănătății.

Răspunsul: „…rămâne în atenția Direcției de Sănătate Publică Vaslui și a autorităților publice locale și județene…”, denotă o profundă lipsă de implicare instituțională și, ținând cont de situația în care ne aflăm astăzi, este cât se poate de clar că cetățenii au nevoie urgentă de asigurarea dreptului la servicii medicale!

Cea mai apropiată unitate sanitară este situată la 37 km. Considerați dumneavoastră domnule ministru că este mică această distanță, având în vedere că

Domnule ministru, vă rog respectuos să ajutați cetățenii acestui oraș și din comunele învecinate, asigurându-le dreptul la servicii medicale de bază atât copiilor cât și bătrânilor!”, se arată în interpelarea deputatatului AUR de Vaslui, Raisa Enachi.

Distribuie acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published.