Actualitate

Rodica Boancă (AUR) cere implicarea ministrului Familiei în cazurile copiilor despărțiți de părinți de către instituțiile de „protecție” din statele UE

Senatoarea AUR Rodica Boancă (AUR) a solicitat ministrului Familiei Tineretului și Egalității de șanse, Gabriel Firea, să ofere sprijin real pentru soluționarea numeroaselor cazuri de copii despărțiți de părinți de către instituțiile de „protecție” din statele UE.

Am salutat și aplaudat alegerea unei mame la conducerea nou-înființatului minister al Familiei și chiar dacă el a fost creat pentru a se plăti unele datorii de partid, sunt de părere că o mamă știe cel mai bine cum trebuie gestionată problema ,,familiei” într-o eră a globalizării.

          Astfel, vin în fața dumneavoastră cu o problemă foarte apăsătoare și care nu suferă amânare: desele cazuri în care copiii români sunt separați de familiile lor aflate în alte țări. De la început vreau să vă rog să nu pasați problema în grija ambasadelor sau a M.A.E, pentru că dumnealor nu simt la fel cum simte o mama despărțirea de copilul său.

           Pe 8 martie am fost în stradă alături de mamele care încearcă de ani de zile să își recupereze pruncii pierduți prin țări străine, în instituții de “protecție”, dar și în România, prin hățișul birocratic! Sunt familii despărțite, iar cazurile lor au fost sau nu mediatizate, în funcție de interesele trusturilor media.

          Promit să revin către dumneavoastră ori de câte ori este necesar pentru a rezolva problemele familiilor ai căror copii sunt instituționalizați forțat și abuziv, și vă rog să faceți tot ce este omenește și legal posibil, să le ajutați!

     Astfel, conform prerogativelor dumneavoastră și în baza atribuțiilor conferinte de funcția pe care o dețineți, vă solicit răspuns la următoarele întrebări:

  1. Aveți în vedere acordarea sprijinului dumneavoastră familiilor de români stabilite în străinătate care trec prin grele suferințe cauzate de instituționalizarea forțată și abuzivă a copiilor?
  2. Aveți o evidență a acestor cazuri?
  3. Țineți legătura cu autoritățile străine cu privire la situația copiilor?