Politica

Rodica Boancă(AUR): “Testarea non-invazivă cu ajutorul voluntarilor din școlile postliceale sanitare poate fi soluția ca elevii să evite școala online”

Școala online nu este o soluție pentru România. Sistemul educațional românesc are lipsuri majore, dar și investiții lipsă, ce se întind pe zeci de ani. Rodica Boancă, deputat din partea partidului AUR, are o soluție pentru a ține cât mai mult elevii în bănci, oferindu-le o educație mult mai solidă decât școala online.

“Având în vedere că din anul școlar, teoretic, mai este mult dar că faptic materia nu se poate comprima la fel de mult, astfel încât procesul de învățare/predare să nu aibă de suferit, vă propun testarea elevilor saptămânal, cu testele non-invazive, prin salivă, cu ajutorul voluntarilor din școlile posticeale sanitare.

 Deși nu împărtășesc deloc metodă, de testare a elevilor, pentru a elimina traumele cauzate de testele nazale, consider că prelevarea de monstre prin intermediul testelor non-invazive cu salivă este o alternativă potrivită.”

Astfel, vă rog să primiți cu deschidere această sugestie și să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Aveți în vedere semnarea unui protocol cu Ministerul Sănătății prin care voluntarii din școliile postliceale sanitare să efectueze teste săptămânale elevilor, în vederea continuării modalității de predare clasice?

2. Pentru ce cantitate de teste non-invazive a făcut ministerul soliciare?, întreabă Rodica Boancă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *