Politica

Vasile Nagy(AUR) – “Anti-românul Cîțu a făcut tot ce era posibil ca protestul din 2 octombrie să fie descurajat sau blocat”

Pe 2 octombrie, mii de români au ieșit în stradă pentru a trage un semnal de alarmă că Guvernul Cîțu îndreaptă România într-o direcție greșită. Deputatul din partea Alianței pentru Unirea Românilor, Vasile Nagy, explică ce a însemnat protestul din 2 octombrie pentru partidul său, dar și presiunea pe care au făcut-o autoritățile Cîțu și Raed Arafat ca acest protest să nu aibă loc.

“Protestul AUR nu are o temă specifică, ci se axează pe toate nemulțumirile pe care oamenii le au. Este un protest al tuturor românilor care s-au săturat de restricții, s-au săturat de facturile mărite de la gaze, de la curent, de la combustibil.

Mii de persoane au participat, sâmbătă 02.10.2021, la proteste în Piața Victorie și în Piața Universității din București față de măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus SARS-COV-2, în ziua în care România a înregistrat un record al cazurilor noi: 12.740 de persoane. Au fost proteste în mai multe orașe din țară.

AUR a inițiat un mare protest NAȚIONAL pe 2 octombrie prin care i-a chemat pe toți cei care plătesc facturi duble la energie, pe cei care nu vor să fie vaccinați obligatoriu, nu vor certificat verde, studenții care nu sunt lăsați să intre în cămine.

Co-președintele AUR, George Simion a chemat toate categoriile sociale nemulțumite să protesteze pe 2 octombrie, împotriva Guvernului Cîțu.

Printre participanții la protest au patricipat promotori ai mesajelor naționaliste, anti-vaccin și împotriva măsurilor de prevenire a virusului precum actorul Dan Puric, avocatul Gheorghe Piperea sau președintele Asociației ‘Pământul Strămoșesc’ Călin Georgescu.“, spune deputatul AUR.

Vasile Nagy atrage atenția și scoate la iveală manevrele făcute de Florin Cîțu în preajma Congresului PNL, dar și presiunea pe care au făcut-o autoritățile Cîțu și Arafat ca acest protestul din 2 octombrie să nu aibă loc:

“Și dacă în preajma Congresului PNL, au avut grijă să nu exagereze cu testele, pentru a nu fi anulat, imediat după congres s-a început o testare masivă, fără precedent, la cote care nu au mai fost atinse în România.

Astfel, pe 01.10.2021 s-au făcut 73.000 de teste – de 3-4 ori mai multe decât s-au făcut în zilele din august și de la începutul lui septembrie. Normal că, la un asemenea număr de teste, s-a obținut și recordul de infectări – peste 11.000.

S-a dovedit public că în decembrie anul trecut s-au cosmetizat din pix statisticile Covid-19 pentru ca lumea să vină la vot, nu avem nicio garanție că statisticile din aceste zile sunt corecte și că nu sunt multiplicate din pix.

În opinia mea, miza este foarte mare pentru anti-românul Cîțu cu privire la protestul din 2 octombrie și fără îndoială, s-au depus eforturi pentru ca acesta să fie descurajat sau blocat.“.

“După UNTOLD unde politicienii PNL au avut grijă să permită accesul a 100.000 de tineri pe zi, fără mască, înghesuiți pe un stadion, după Congresul PNL, în care aceeași politruci ne-au asigurat că 5.000 de liberali împreună, în spațiu închis, nu sunt un pericol pentru sănătatea publică, acum, când se pune problema realizării unui protest masiv, autoritățile Cîțu, Arafat și medicii sistemului care apar pe tv au strigat ca din gură de șarpe că se pune în pericol sănătatea populației.

Este evident că planul lor a fost să testeze masiv în aceste zile, poate chiar și 100.000 de teste pe zi pentru ca, pe lângă manevrele din pix, să adune cât mai mulți infectați asimptomatici pentru a băga Bucureștiul în Carantină și a bloca protestul.”, mai spune Nagy Vasile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *